Ga terug
Afdrukken

Recept Hete bliksem

Ook deze stamppot smaakt heerlijk met goede jus, spek, en Hollandse rookworst.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Hete bliksem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 535 kcal

Ingrediënten

  • 750 Gram Bloemige Aardappelen
  • 2 Conference peren
  • 2 Grote Elstar appels
  • 1 Ui
  • 1 Kaneelstokje
  • 1 Steranijs
  • 100 Gram Spekreepjes
  • 50 Gram Roomboter
  • 1 Rookworst
  • 50 Milliliter Volle melk
  • Zout en peper

Bereiding

  1. De aardappelen, de peren, en de appels schillen.
  2. Klokhuis verwijderen bij appels en peren.
  3. De appels in stukken snijden, de peren en appels in blokjes.
  4. Ui schoonmaken en snipperen.
  5. Aardappel, kaneelstokje, steranijs, gesnipperde ui, peren, en appels in een pan doen.
  6. Water toevoegen totdat het geheel net onder water staat, en aan de kook brengen.
  7. Laat het gedurende 15 tot 20 minuten zachtjes koken.
  8. Doe ondertussen de spekreepjes in een hete koekenpan, en bak de reepjes zonder olie of boter krokant. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
  9. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  10. Giet de aardappelen en de rest af, en verwijder steranijs en kaneelstokje.
  11. Doe de rest weer terug in de pan, en laat het even nadampen.
  12. Voeg roomboter en de melk toe.
  13. Stamp met een pureestamper, en breng het op smaak met zout en peper.
  14. Roer de spekreepjes door de stamppot.
  15. Serveer de hete bliksem met de rookworst, of met plakjes rookworst.