-
De aardappelen, de peren, en de appels schillen.
-
Klokhuis verwijderen bij appels en peren.
-
De appels in stukken snijden, de peren en appels in blokjes.
-
Ui schoonmaken en snipperen.
-
Aardappel, kaneelstokje, steranijs, gesnipperde ui, peren, en appels in een pan doen.
-
Water toevoegen totdat het geheel net onder water staat, en aan de kook brengen.
-
Laat het gedurende 15 tot 20 minuten zachtjes koken.
-
Doe ondertussen de spekreepjes in een hete koekenpan, en bak de reepjes zonder olie of boter krokant. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
-
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Giet de aardappelen en de rest af, en verwijder steranijs en kaneelstokje.
-
Doe de rest weer terug in de pan, en laat het even nadampen.
-
Voeg roomboter en de melk toe.
-
Stamp met een pureestamper, en breng het op smaak met zout en peper.
-
Roer de spekreepjes door de stamppot.
-
Serveer de hete bliksem met de rookworst, of met plakjes rookworst.