Ga terug
Afdrukken

Recept pittige zuurkool

Het recept voor de pittige zuurkool is voldoende voor 2 personen.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword Pittige zuurkool met worst
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale Tijd 1 minuut
Geschikt voor 2 Personen
Calorieën 435 kcal

Ingrediënten

  • 1 Rookworst knakworst of 300 gram spekjes/zoutvlees
  • 500 Gram Aardappel
  • 3 Eetlepels Tomatenpuree
  • 2 Eetlepels Bruine basterdsuiker/rietsuiker
  • 1 Eetlepel Piment poeder
  • Een pakje zuurkool naturel
  • 2 Knoflookteentjes fijngesneden
  • 1 Ui
  • Bosje Bladselderij
  • 2 Groentebouillon blokjes
  • Zwarte peper naar smaak
  • Zout

Bereiding

  1. Maak als eerste de ui en de knoflookteentjes schoon en snij deze in fijne stukjes.
  2. Verwarm een pan met wat olijfolie, erin, fruit, de ui en de knoflookteentjes gedurende 2 tot 3 minuten totdat ze een goudbruine kleur krijgen.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit gedurende 5 minuten mee.
  4. Was de bladselderij onder koud water uit de kraan goed af en snij deze in fijne stukjes.
  5. Schil de aardappels en snij deze in partjes.
  6. Voeg de aardappelpartjes, bladselderij, en het pimentpoeder bij de tomatensaus welke je al in de pan hebt zitten.
  7. Haal de zuurkool uit de verpakking, spoel deze onder koud water uit de kraan af. Laat het goed uitlekken en voeg de kool bij de aardappelpartjes en de tomatensaus.
  8. Voeg 200 milliliter water, de bouillonblokjes, basterdsuiker, en wat zout en zwarte peper toe.
  9. Laat de zuurkool gedurende 30 minuten met een deksel op de pan garen.
  10. Bereid nu de rookworst zoals op de verpakking aangegeven.
  11. Snij de rookworst in plakjes en serveer deze met de pittige zuurkool op een bord of in een schotel.