-
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.
-
Kook de aardappelen in een pan met water en wat zout gedurende ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn.
-
Voeg de boerenkool toe aan de pan met aardappelen en laat het geheel nog 5 minuten koken totdat de boerenkool zacht is.
-
Bak ondertussen de rookworst in een aparte pan volgens de instructies op de verpakking.
-
Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg de boter toe, laat het smelten, en meng het door de stamppot.
-
Meng de fijngehakte rode peper en knoflook door de gestampte aardappelen en boerenkool. Voeg zout en peper naar smaak toe.
-
Snij de rookworst in plakjes en leg deze bovenop de pittige boerenkoolstamppot.
-
Verwarm de melk in een pannetje en voeg deze toe aan de stamppot. Roer goed door tot alles goed gemengd is.
-
Proef de pittige boerenkoolstamppot en voeg indien nodig nog wat zout en peper toe.
-
Serveer de stamppot met een klontje boter erop en eventueel wat extra rode peper voor de liefhebbers.