Ga terug
Afdrukken
klein

Recept pittige boerenkoolstamppot

Hieronder vind je een eenvoudig recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Pittige boerenkoolstamppot
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 765 kcal

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 500 gram boerenkool
  • 250 gram rookworst
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 50 gram boter
  • 100 milliliter melk
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.
  2. Kook de aardappelen in een pan met water en wat zout gedurende ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn.
  3. Voeg de boerenkool toe aan de pan met aardappelen en laat het geheel nog 5 minuten koken totdat de boerenkool zacht is.
  4. Bak ondertussen de rookworst in een aparte pan volgens de instructies op de verpakking.
  5. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg de boter toe, laat het smelten, en meng het door de stamppot.
  6. Meng de fijngehakte rode peper en knoflook door de gestampte aardappelen en boerenkool. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  7. Snij de rookworst in plakjes en leg deze bovenop de pittige boerenkoolstamppot.
  8. Verwarm de melk in een pannetje en voeg deze toe aan de stamppot. Roer goed door tot alles goed gemengd is.
  9. Proef de pittige boerenkoolstamppot en voeg indien nodig nog wat zout en peper toe.
  10. Serveer de stamppot met een klontje boter erop en eventueel wat extra rode peper voor de liefhebbers.