Afdrukken
Recept rijstepap met kaneel
Rijstepap met kaneel is een gerecht dat de meesten vroeger thuis kregen, maar wat nu een beetje vergeten kost is.
Voorbereidingstijd 14 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 39 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 370 kcal
-
1
kopje rijst
-
4
kopjes melk
-
1/4
kopje suiker
-
1
kaneelstokje
-
Snufje
zout
-
1
theelepel
vanille-extract
-
Spoel de rijst grondig onder koud water.
-
Verwarm de melk in een pan op matig vuur.
-
Voeg de gespoelde rijst toe aan de melk en roer goed.
-
Voeg het kaneelstokje toe aan de pan.
-
Laat de rijst op laag vuur sudderen, af en toe roerend om plakken te voorkomen.
-
Voeg suiker en een snufje zout toe, blijf roeren.
-
Zodra de rijst zacht en romig is geworden, haal je de pan van het vuur.
-
Verwijder het kaneelstokje en roer het vanille-extract erdoor.
-
Giet de rijstepap in kommen en bestrooi met een vleugje kaneel voor het serveren.