Afdrukken
Recept Witlof ham kaas uit de oven
Nu we weten waar het vandaan komt, laten we kijken hoe je het zelf kunt maken. Hier volgt een recept voor Witlof ham kaas uit de oven.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 333 kcal
-
4
grote stronken witlof of 8 tot 12 kleinere
-
4
plakken ham (mogelijk meer nodig bij kleinere stronken witlof)
-
100
gram
geraspte kaas
-
Zout en peper naar smaak
-
Oven voor verwarmen op 180 graden.
-
Was eerst de witlofstronken grondig en verwijder eventuele bruine bladeren.
-
Snij vervolgens de onderkant van de stronken af en verwijder de harde kern.
-
Rol de witlofstronken in de ham en leg ze in een ovenschaal.
-
Strooi de geraspte kaas erover en breng op smaak met zout en peper.
-
Bak het geheel in de oven op 180 graden Celsius gedurende 25 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.