Ga terug
Afdrukken
Arretjescake zonder ei

Recept Arretjescake zonder ei

Laten we beginnen met wat je nodig hebt voor deze arretjescake zonder ei. Het is verrassend eenvoudig en je hebt waarschijnlijk al veel van deze ingrediënten in huis. Hier wordt het interessant. In plaats van ei gebruiken we een mengsel van water en maïzena. Dat klinkt gek, nietwaar? Maar wacht maar tot je het probeert.
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Keyword Arretjescake zonder ei
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 0 minuten
Afkoeltijd 4 uren
Totale Tijd 4 uren 20 minuten
Geschikt voor 8 Personen
Calorieën 230 kcal

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 4 eetlepels cacao
  • 200 gram koekjes bijvoorbeeld Maria-biscuits
  • 2 eetlepels maïzena gemengd met 4 eetlepels water

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de suiker en cacao toe en roer tot het een glad mengsel is.
  2. Breek de koekjes in kleine stukjes. Je kunt ze grof of fijn maken, afhankelijk van je voorkeur.
  3. Meng de maïzena met water in een kom tot het een glad mengsel is. Dit dient als vervanging voor het ei in de arretjescake.
  4. Voeg de verkruimelde koekjes en het maïzena-mengsel toe aan het botermengsel. Meng goed tot alles gelijkmatig is gecombineerd.
  5. Bekleed een cakevorm of bakje met bakpapier en giet het mengsel in de vorm. Druk het stevig aan met een lepel om ervoor te zorgen dat het compact is.

  6. Plaats de cakevorm of het bakje in de koelkast en laat het minimaal 3 tot 4 uur afkoelen, of tot het stevig is.