Ga terug
Afdrukken
klein

Recept hutspot met pastinaak

Om hutspot met pastinaak te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Hutspot met pastinaak
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 380 kcal

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 300 gram wortelen
  • 200 gram pastinaak
  • 2 uien
  • 50 gram boter
  • 200 ml bouillon groente- of kippenbouillon
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, wortelen, pastinaak en uien. Snij ze vervolgens in grove stukken.
  2. Doe de gesneden groenten in een grote pan en voeg water toe totdat ze net onder water staan. Voeg wat zout toe aan het water.
  3. Breng het water aan de kook en laat de groenten ongeveer 20 tot 25 minuten koken, of totdat ze zacht zijn.
  4. Giet de groenten af en voeg de boter toe aan de pan. Stamp de groenten samen met de boter tot een smeuïge puree. Voeg indien nodig wat bouillon toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  5. Breng de hutspot op smaak met zout en peper. Serveer warm.