Ga terug
Afdrukken
klein

Recept rode kool met appel

Rode kool met appeltjes is een typisch Nederlands groetnegerecht, dat vaak bij gekookt aardappelen en vlees gegeten wordt.
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Rode kool met appel
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 50 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 63 kcal

Ingrediënten

  • 1 rode kool
  • 2 zoetzure appels
  • 1 ui
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Snij de rode kool in de lengte doormidden, en haal het harde hart van de kool eruit. Snij de kool, ui, en appels in dunne reepjes.
  2. Doe alles in een pan, voeg azijn en suiker toe, en laat het op laag vuur sudderen. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  3. Voeg zout en peper toe naar smaak en laat het geheel nog even doorwarmen.