Bokkenpootjes maken is een feestelijke aangelegenheid en met dit recept kun je ongeveer 25 van deze heerlijke koekjes op tafel zetten. Ideaal voor als je iets speciaals wilt serveren bij de koffie of als traktatie bij een feestje. De combinatie van de krokante buitenkant, zachte vulling en de smaak van chocolade maken deze koekjes onweerstaanbaar.
Gang
Bijgerecht, Snack
Keuken
Nederlands
Keyword
Bokkenpootjes
Voorbereidingstijd20minuten
Kooktijd20minuten
Totale Tijd40minuten
Geschikt voor25stuks
Calorieën182kcal
Ingrediënten
125gramzachte boter
125grampoedersuiker
1zakje vanillesuiker
2eieren
250gramamandelschaafsel
200grambloem
Snufjezout
200gramabrikozenjam
200grampure chocolade
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de zachte boter met de poedersuiker en vanillesuiker tot een glad mengsel. Voeg de eieren een voor een toe, en meng het goed na elk toegevoegd ei. Meng vervolgens de bloem en een snufje zout door het beslag.
Doe het deeg in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit strepen van ongeveer 8 cm lang op de bakplaat, en zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de strepen is, omdat de koekjes nog iets uitlopen tijdens het bakken. Bestrooi de strepen rijkelijk met amandelschaafsel.
Bak de koekjes in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.
Verwarm de abrikozenjam in een pannetje op laag vuur en zeef het om de stukjes vruchtvlees te verwijderen. Bestrijk de platte kant van de helft van de bokkenpootjes met de jam en plak ze aan elkaar met een ander koekje, zodat je een soort sandwich krijgt.
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Dip de uiteinden in de gesmolten chocolade en leg ze op een rooster om uit te harden.