Zuurkool pannenkoekjes zijn een heerlijke en originele variatie op de traditionele pannenkoek, waarbij de frisse, lichtzure smaak van zuurkool prachtig samengaat met het zachte deeg.
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Nederlands
Keyword
Zuurkool pannenkoekjes
Voorbereidingstijd25minuten
Kooktijd25minuten
Totale Tijd50minuten
Geschikt voor4Personen
Calorieën390kcal
Ingrediënten
250grambloem
2grote eieren
400millilitermelk
Een snufje zout
300gramuitgelekte zuurkool
Boter of olie om in te bakken
Optioneel: spekjes of geraspte kaas voor extra smaak
Bereiding
Doe de bloem in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en breek hier de eieren in. Voeg een snufje zout toe. Begin met het mengen van de eieren met de bloem en voeg geleidelijk de melk toe om klontjes te voorkomen. Klop tot je een glad beslag hebt.
Roer de uitgelekte zuurkool door het beslag. Als je extra ingrediënten zoals spekjes of kaas wilt toevoegen, meng deze dan ook door het beslag.
Verhit wat boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep een pollepel van het beslag in de pan en bak de pannenkoek tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna droog. Keer de pannenkoek om en bak de andere kant goudbruin.
Serveer de pannenkoekjes warm. Ze zijn heerlijk met een beetje mosterd, zure room, of gewoon zo.