Broodje hotdog met zuurkool, een verrassend gerecht met oer-Hollandse zuurkool dat bovendien ook typisch Amerikaans is.
De hotdog komt oorspronkelijk uit Amerika, het worstje wordt traditioneel op een hotdog bun gegeten, dit is een zacht smal broodje.
Meestal wordt de hotdog met sausen zoals tomatenketchup, mosterd en/of mayonaise geserveerd.
Natuurlijk kun je het worstje op verschillende manieren variëren, dit kun je bijvoorbeeld met zuurkool, ui, kaas of een andere passende topping doen.
We hebben vandaag een recept waarmee je een broodje hotdog met zuurkool gemakkelijk zelf thuis kunt bereiden.
Recept Broodje hotdog met zuurkool
Ingrediënten
- 6 Hotdog broodjes
- 6 Hotdog worsten
- 12 Eetlepels zuurkool voorgekookt uit pot of zak
- 1 Rode ui
- 1 Eetlepel honing
- 2 Augurken
- 6 Plakjes spek
Bereiding
-
Verwarm een pan op middelhoog vuur, doe de plakjes spek in de pan en bak deze totdat ze een lichtbruine kleur hebben en krokant zijn.
-
Leg het spek op een stuk keukenpapier om het teveel aan vet op te nemen.
-
Maak de rode ui schoon, snij deze in dunne ringen.
-
Bak de rode ui in dezelfde pan.
-
Voeg een eetlepel honing toe, bak de ui totdat ze licht gekarameliseerd is.
-
Verwarm de hotdog worstjes en de zuurkool.
-
Snij de hotdog broodjes open en verdeel de zuurkool, worstjes, spek, over de broodjes.
-
Snij de augurken in dunne plakjes.
-
Verdeel bovenop de onderkant van het broodje nog wat zuurkool, rode ui, en de plakjes augurk
-
Je kunt nu nog naar eigen smaak mosterd of andere sausen op de hotdogs doen.
Bewaren
De bereide hotdogs kun je gerust nog 1 tot 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
Je kunt de bereide hotdogs het beste in een afsluitbare bak of zak bewaren, maar je hebt natuurlijk ook nog de mogelijkheid om deze in vershoudfolie in te wikkelen.