Pikante Ovenschotel met Zuurkool, Gehakt en Chorizo is een gerecht waarin je haast niet meer zult herkennen dat je anders altijd zuurkoolstamppot eet.
Een rijk gerecht dat vele smaken weet te combineren, en daardoor een heerlijk variatie is van de geliefde zuurkool.
In dit recept wordt chorizo gebruikt, maar je kunt vanzelfsprekend ook de chorizo vervangen door de Hollandse rookworst. Overigens kun je dit gerecht ook met gesneden witte kool of spitskool maken in plaats van zuurkool.
Recept Pikante Ovenschotel met Zuurkool, Gehakt en Chorizo
Ook lekker is de pikante ovenschotel met zuurkool, gehakt en chorizo als je schijfjes ananas in stukjes gesneden aan de ovenschotel toevoegt. Wel de ananas laten uitlekken.
Ingrediënten
- 500 Gram Zuurkool
- 150 Gram Chorizo
- 2 Uien
- 350 Gram Rundergehakt
- 2 Eetlepels Tomatenpuree
- 2 Eetlepels Paprikapoeder
- 100 Gram Bacon in plakjes
- 125 Milliliter Zure room
- 125 Milliliter Crème fraîche
- Snufje Zout
- 15 Gram Gehakte peterselie
- Olijfolie
Bereiding
-
Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken.
-
Ui schoon maken en snipperen.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Verwijder het velletje van de chorizo en snij de worst in kleine stukjes.
-
Verhit wat olie in een pan en fruit de gesnipperde ui in ongeveer 5 minuten. De chorizo toevoegen en nog 2 minuten laten bakken.
-
Doe het gehakt erbij en maak dit met een vork rul. Laat het gehakt 8 minuten meebakken.
-
1 Theelepel paprikapoeder erbij doen, en de tomatenpuree. Nog even 3 minuten zachtjes laten door pruttelen.
-
Meng in een kom de crème fraîche, de zure room en 1 eetlepel paprikapoeder.
-
Nu vetten we met wat olie of een beetje olijfolie een ovenschaal in.
-
Verdeel de uitgelekte zuurkool over de bodem en doe het gehaktmengsel er bovenop.
-
De saus van de crème fraîche er bovenop scheppen, en de plakjes bacon daarop leggen.
-
Plaats de ovenschaal in de oven en bak de ovenschotel in ongeveer 25 minuten.